SNF:s nya styrelse 2020
SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:
Mer information >>
24 april 2012, kl 13.00-16.00, Lund
Ideon Science Park, Alfa-huset,
Lokal: Agora Forum, Scheelevägen 15, Lund
Mat och hälsa diskuteras och debatteras flitigt i medierna. I grunden är detta positivt, eftersom medierna är en viktig informationskälla för konsumenterna. Konsumenter som är väl informerade om sambanden mellan mat och hälsa kan förväntas göra medvetna val av livsmedel och etablera matvanor som bidrar till en god hälsa. Forskare, livsmedelsbranschen och myndigheter upplever dock inte alltid att mediernas rapportering speglar det vetenskapliga kunskapsläget. Situationen upplevs som frustrerande på flera plan och ytterst finns en oro för negativa effekter på folkhälsan. Men hur befogad är denna oro? Hur ser mediernas rapportering om mat och hälsa ut? Är den ett problem? I så fall varför, hur och för vem?
Vid seminariet diskuteras olika aktörers syn på medierapporteringen om mat och hälsa, med målsättningen att identifiera möjligheter för olika aktörer att bidra till en rapportering som underlättar för konsumenten att göra val som bidrar till en god folkhälsa.
Målgrupp/deltagare
Seminariet riktar sig till alla med ett professionellt intresse för kommunikation av resultat från forskning om mat och hälsa. Exempel på målgrupper är verksamma inom livsmedelsbranschen, nutritionsforskning, skola, sjuk- och tandvård samt journalister med intresse för mat och hälsa
Deltagaravgift:
1200:- + moms
700:- + moms för anställda vid offentliga institutioner
600:- + moms för anställda i SNF:s medlemsföretag
Anmälan on-line senast den 4 april >>
Anmälan kan också skickas till agneta.hartlen@snf.ideon.se.
Det vetenskapliga redaktionsrådet har en rådgivande funktion och stödjer nutritionsfaktas redaktörer.
Medverkande:
Katarina Bälter, Mälardalens högskola, Västerås
Ulrika Ericsson, Lunds universitet
Ingrid Larsson, Sahlgrenska universitetssjukhuset/Göteborgs universitet
Elisabet Rytter, Livsmedelsföretagen
Referensgruppen bidrar till att så många delar som möjligt inom nutritionsområdet representeras genom att ge förslag på aktuella ämnen. Det kan till exempel vara nya studier/rapporter som publicerats som vi kan uppmärksamma. Det kan även vara ämnen som referensgruppen får mycket frågor om och som Nutritionsfakta kan sammanfatta forskningsläget för.
Agneta Andersson, Uppsala universitet
Helena Björck, Axfood
Magnus Därth, Kött och Charkföretagen
Lars Ellegård, Göteborgs universitet
Ingemar Grön, Nordic Sugar
Charlotte Görman, Caldic Nordic
Frida Keane, Coca-Cola
Mona Lauermann Orheden, Svensk Dagligvaruhandel
Peter Lingström, Göteborgs universitet
Lovisa Martin Marais, Lantmännen
Ali Moazzami, Sveriges lantbruksuniversitet, Uppsala
Karin Nileskog, Viktväktarna
Margareta Nyman, Lunds tekniska högskola, Lunds universitet
Rebecka Pearsson, Orkla Foods
Ana Rascon, Aventure
Ann-Sofie Sandberg, Chalmers tekniska högskola, Göteborg
Elin Vekka Johansson Boll, Arla Foods
Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet, Kalmar
Åsa Öström, Örebro universitet, Grythyttan
Mer information >>
SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:
Mer information >>
Örebro universitet Enterprise AB (tidigare Uppdrag AB) har nu rekryterat en chefredaktör till nutritionsfakta.se.
Mer information >>
Den nya impact factorn för vår vetenskapliga tidskrift Food & Nutrition Research hamnade på 3.647 (år 2018 2.086). Impact factor mäts i antalet gånger en artikel blivit citerad.
Mer information >>