SNF:s nya styrelse 2020
SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:
Mer information >>
Följande personer har tilldelats forskningsanslag 2011
Staffan Berglund, Klin vetenskaper, pediatrik, Umeå universitet: Uppföljning av låg födelsevikt.
Anna Johansson, Inst f biomedicinsk nutrition, tillämpad biokemi, Lunds universitet: Undersökning av kostfibers hälsoegenskaper med genomiska tillämpningar, med fokus på metabolomik.
Johanna Lundberg, Inst f Medicin, Metaboll ab, Karolinska universitetssjukhuset, Huddinge: Studier för att förstå gallsyrasyntesens reglering hos människa; effekter av socker.
Matti Marklund, Inst f livsmedelsvetenskap, SLU, Uppsala: Alkylresorcinols as biomarkers for whole grain wheat and rye intake.
Hanna Olsson, Inst f klin och experimentell medicin, Avd f nutrition, Linköpings universitet: Faktorer tidigt i livet som bidrar till uppkomst av övervikt och fetma.
Elisabeth Stoltz Sjöström, Inst f klin vetenskaper, Pediatrik, Umeå: Nutrium EXPRESS – Early nutrition of extremely preterm infants.
Frida Sundberg, Avd f pediatrik, Inst f klin vetenskaper, Sahlgrenska akademien,Göteborgs universitet: Diabetes hos barn under sju år, Du7.
Det vetenskapliga redaktionsrådet har en rådgivande funktion och stödjer nutritionsfaktas redaktörer.
Medverkande:
Katarina Bälter, Mälardalens högskola, Västerås
Ulrika Ericsson, Lunds universitet
Ingrid Larsson, Sahlgrenska universitetssjukhuset/Göteborgs universitet
Elisabet Rytter, Livsmedelsföretagen
Referensgruppen bidrar till att så många delar som möjligt inom nutritionsområdet representeras genom att ge förslag på aktuella ämnen. Det kan till exempel vara nya studier/rapporter som publicerats som vi kan uppmärksamma. Det kan även vara ämnen som referensgruppen får mycket frågor om och som Nutritionsfakta kan sammanfatta forskningsläget för.
Agneta Andersson, Uppsala universitet
Helena Björck, Axfood
Magnus Därth, Kött och Charkföretagen
Lars Ellegård, Göteborgs universitet
Ingemar Grön, Nordic Sugar
Charlotte Görman, Caldic Nordic
Frida Keane, Coca-Cola
Mona Lauermann Orheden, Svensk Dagligvaruhandel
Peter Lingström, Göteborgs universitet
Lovisa Martin Marais, Lantmännen
Ali Moazzami, Sveriges lantbruksuniversitet, Uppsala
Karin Nileskog, Viktväktarna
Margareta Nyman, Lunds tekniska högskola, Lunds universitet
Rebecka Pearsson, Orkla Foods
Ana Rascon, Aventure
Ann-Sofie Sandberg, Chalmers tekniska högskola, Göteborg
Elin Vekka Johansson Boll, Arla Foods
Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet, Kalmar
Åsa Öström, Örebro universitet, Grythyttan
Mer information >>
SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:
Mer information >>
Örebro universitet Enterprise AB (tidigare Uppdrag AB) har nu rekryterat en chefredaktör till nutritionsfakta.se.
Mer information >>
Den nya impact factorn för vår vetenskapliga tidskrift Food & Nutrition Research hamnade på 3.647 (år 2018 2.086). Impact factor mäts i antalet gånger en artikel blivit citerad.
Mer information >>