Arkiv

Rapporter och projekt

Tillsatsrapport 2015 >>

Palmoljerapport 2014 >>

Sockerrapport 2014 >>

Socker eller sötningsmedel? Säkerhet och praktisk tillämpning (2006) >>

Information om närings- och hälsopåståenden

Historik >>

Handbok 2014 >>

Dokumentation SNF-konferenser

“Mat & fysisk aktivitet – för hälsa och prestation”, 3 oktober 2017

“Alla talar om gluten”, 27 april 2017

Socker och hälsa – myter, fakta och hur kommer vi vidare? 20 april 2015 >>

Asp-symposium “Kolhydrater, fibrer och fullkorn – från vetenskap till folkhälsa“, 20 november 2013 >>

Hot topic-seminarium Mat vid fetma, 25 september 2013 >>

SNF 50 år 2011

I femtio år har SNF främjat nutritionsforskningen och dess praktiska tillämpning. Under jubileumsåret 2011 genomförde vi ett antal aktiviteter i syfte att synliggöra och tydliggöra nutritionsforskningens betydelse för folkhälsan och samhället. Läs mer  >> 

Förteckningar över artiklar, temanummer och supplement publicerade till och med 2001

Publikationer i Näringsforskning/Scandinavian Journal of Nutrition t o m 2001 kan erhållas från kansliet. Kontakta info@snf.ideon.se.

Sammanfattningar är också sökbara i ScandNutriSearch >>

Nordisk NutritionNordisk Nutrition

Nordisk Nutrition är en informationstidskrift med målsättning att på vetenskaplig grund informera om kunskapsläget avseende aktuella frågor inom nutritionsområdet.

www.nordisknutrition.se >>

NNC 2016NNC2016.2

SNF var huvudarrangör för den Nordiska Nutritionskonferensen 2016, som ägde rum i Göteborg den 20-22 juni 2016.

www.nnc2016.se >>

Nyheter/Aktuellt

Nu finns ett redaktionsråd och en referensgrupp tillsatta för nutritionsfakta.se

Det vetenskapliga redaktionsrådet har en rådgivande funktion och stödjer nutritionsfaktas redaktörer.

Medverkande:

Katarina Bälter, Mälardalens högskola, Västerås

Ulrika Ericsson, Lunds universitet

Ingrid Larsson, Sahlgrenska universitetssjukhuset/Göteborgs universitet

Elisabet Rytter, Livsmedelsföretagen

 

Referensgruppen bidrar till att så många delar som möjligt inom nutritionsområdet representeras genom att ge förslag på aktuella ämnen. Det kan till exempel vara nya studier/rapporter som publicerats som vi kan uppmärksamma. Det kan även vara ämnen som referensgruppen får mycket frågor om och som Nutritionsfakta kan sammanfatta forskningsläget för.

Agneta Andersson, Uppsala universitet

Helena Björck, Axfood

Magnus Därth, Kött och Charkföretagen

Lars Ellegård, Göteborgs universitet

Ingemar Grön, Nordic Sugar

Charlotte Görman, Caldic Nordic

Frida Keane, Coca-Cola

Mona Lauermann Orheden, Svensk Dagligvaruhandel

Peter Lingström, Göteborgs universitet

Lovisa Martin Marais, Lantmännen

Ali Moazzami, Sveriges lantbruksuniversitet, Uppsala

Karin Nileskog, Viktväktarna

Margareta Nyman, Lunds tekniska högskola, Lunds universitet

Rebecka Pearsson, Orkla Foods

Ana Rascon, Aventure

Ann-Sofie Sandberg, Chalmers tekniska högskola, Göteborg

Elin Vekka Johansson Boll, Arla Foods

Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet, Kalmar

Åsa Öström, Örebro universitet, Grythyttan

 

Mer information >>

 

Friday 21 August 2020

SNF:s nya styrelse 2020

SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:    

Mer information >>

 

Friday 21 August 2020

Ny chefredaktör för nutritionsfakta.se

Örebro universitet Enterprise AB (tidigare Uppdrag AB) har nu rekryterat en chefredaktör till nutritionsfakta.se.

Mer information >>

 

Thursday 20 August 2020

Ny och högre impact factor för FNR!

Den nya impact factorn för vår vetenskapliga tidskrift Food & Nutrition Research hamnade på 3.647 (år 2018 2.086). Impact factor mäts i antalet gånger en artikel blivit citerad.

Mer information >>

 

SNF Swedish Nutrition Foundation
Org.nr 817600-7063