SNF:s nya styrelse 2020
SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:
Mer information >>
1999 Maten och det metaboliska syndromet. Referat: Scand J Nutr/Näringsforskning 1999;431:132-133.
1997 Milk fat: Nutrition and product development, March 13-14, 1997. Arranged jointly with Scandinavian Lipidforum. Report: Scand J Nutr/Näringsforskning 1997;41:88-90.
1996 Internationellt järnsymposium 1995, Scand J Nutr/Näringsforskning 1996;40:76-80
1995 Näringslära i läkarutbildning under förändring. Scand J Nutr/Näringsforskning1995;39:123-4.
1989 Fisk och fiskoljor. Symposium på Läkarstämman, Näringsforskning 1990;34:125-146.
1988 Salt. Consequences in human diseases, practical aspects for the food industry. Internationellt symposium arr av Cederroth Nordic AB: Näringsforskning 1989;33:13-27.
1987 Drycker. Symposium arr av Tandläkarhögskolan i Malmö och Svensk Tandhälsovårdsförening, Näringsforskning 1987;31:121-161.
1986 Fettets betydelse vid hälsa och sjukdom. Svenska Margarinindustrins förening för näringsfysiologisk forskning, Näringsforskning 1987;31:14-26.
1982 Conference on Obesity – cause, treatment and prevention. The Swedish National Board of Health and Welfare, Näringsforskning 1982; 26:81-124 and 125-164.
Det vetenskapliga redaktionsrådet har en rådgivande funktion och stödjer nutritionsfaktas redaktörer.
Medverkande:
Katarina Bälter, Mälardalens högskola, Västerås
Ulrika Ericsson, Lunds universitet
Ingrid Larsson, Sahlgrenska universitetssjukhuset/Göteborgs universitet
Elisabet Rytter, Livsmedelsföretagen
Referensgruppen bidrar till att så många delar som möjligt inom nutritionsområdet representeras genom att ge förslag på aktuella ämnen. Det kan till exempel vara nya studier/rapporter som publicerats som vi kan uppmärksamma. Det kan även vara ämnen som referensgruppen får mycket frågor om och som Nutritionsfakta kan sammanfatta forskningsläget för.
Agneta Andersson, Uppsala universitet
Helena Björck, Axfood
Magnus Därth, Kött och Charkföretagen
Lars Ellegård, Göteborgs universitet
Ingemar Grön, Nordic Sugar
Charlotte Görman, Caldic Nordic
Frida Keane, Coca-Cola
Mona Lauermann Orheden, Svensk Dagligvaruhandel
Peter Lingström, Göteborgs universitet
Lovisa Martin Marais, Lantmännen
Ali Moazzami, Sveriges lantbruksuniversitet, Uppsala
Karin Nileskog, Viktväktarna
Margareta Nyman, Lunds tekniska högskola, Lunds universitet
Rebecka Pearsson, Orkla Foods
Ana Rascon, Aventure
Ann-Sofie Sandberg, Chalmers tekniska högskola, Göteborg
Elin Vekka Johansson Boll, Arla Foods
Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet, Kalmar
Åsa Öström, Örebro universitet, Grythyttan
Mer information >>
SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:
Mer information >>
Örebro universitet Enterprise AB (tidigare Uppdrag AB) har nu rekryterat en chefredaktör till nutritionsfakta.se.
Mer information >>
Den nya impact factorn för vår vetenskapliga tidskrift Food & Nutrition Research hamnade på 3.647 (år 2018 2.086). Impact factor mäts i antalet gånger en artikel blivit citerad.
Mer information >>