Mediet – ett seminarium om mat och hälsa i media

24 april 2012, kl 13.00 – 16.00

Ideon Science Park, Alfa-huset, Scheelevägen 15, Lund
Lokal: Agora Forum,

Bakgrund, målgrupp och anmälan >> 

Program

Moderator: Annika Åhnberg, ordförande SNF

13.00 – 13.05 Inledning

13.05 – 13.45 Mat och hälsa i media – hur ser det ut?
Charlotte Nygren, docent, Institutionen för kostvetenskap, Umeå universitet

13.50 – 14.10 Hur ser medierna på mat- och hälsofrågor?
Pia Rehnquist, nyhetschef, Sydsvenskan, Malmö

14.10– 14.30 KAFFE

14.30 – 15.15 Tre röster om mediarapporteringen om mat och hälsa 
Anette Jansson, chef för rådgivningsenheten, Livsmedelsverket, Uppsala
Peter Wannding, kommunikationsansvarig, Livsmedelsföretagen (Li), Stockholm
Emily Sonestedt, med dr, Institutionen för kliniska vetenskaper, Lunds universitet, Malmö

15.20 – 16.00 Paneldiskussion: Mat och hälsa i media – hur vill vi ha det och hur kommer vi dit? 

Medverkande: ovanstående talare

 

 

Nyheter/Aktuellt

Nu finns ett redaktionsråd och en referensgrupp tillsatta för nutritionsfakta.se

Det vetenskapliga redaktionsrådet har en rådgivande funktion och stödjer nutritionsfaktas redaktörer.

Medverkande:

Katarina Bälter, Mälardalens högskola, Västerås

Ulrika Ericsson, Lunds universitet

Ingrid Larsson, Sahlgrenska universitetssjukhuset/Göteborgs universitet

Elisabet Rytter, Livsmedelsföretagen

 

Referensgruppen bidrar till att så många delar som möjligt inom nutritionsområdet representeras genom att ge förslag på aktuella ämnen. Det kan till exempel vara nya studier/rapporter som publicerats som vi kan uppmärksamma. Det kan även vara ämnen som referensgruppen får mycket frågor om och som Nutritionsfakta kan sammanfatta forskningsläget för.

Agneta Andersson, Uppsala universitet

Helena Björck, Axfood

Magnus Därth, Kött och Charkföretagen

Lars Ellegård, Göteborgs universitet

Ingemar Grön, Nordic Sugar

Charlotte Görman, Caldic Nordic

Frida Keane, Coca-Cola

Mona Lauermann Orheden, Svensk Dagligvaruhandel

Peter Lingström, Göteborgs universitet

Lovisa Martin Marais, Lantmännen

Ali Moazzami, Sveriges lantbruksuniversitet, Uppsala

Karin Nileskog, Viktväktarna

Margareta Nyman, Lunds tekniska högskola, Lunds universitet

Rebecka Pearsson, Orkla Foods

Ana Rascon, Aventure

Ann-Sofie Sandberg, Chalmers tekniska högskola, Göteborg

Elin Vekka Johansson Boll, Arla Foods

Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet, Kalmar

Åsa Öström, Örebro universitet, Grythyttan

 

Mer information >>

 

Friday 21 August 2020

SNF:s nya styrelse 2020

SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:    

Mer information >>

 

Friday 21 August 2020

Ny chefredaktör för nutritionsfakta.se

Örebro universitet Enterprise AB (tidigare Uppdrag AB) har nu rekryterat en chefredaktör till nutritionsfakta.se.

Mer information >>

 

Thursday 20 August 2020

Ny och högre impact factor för FNR!

Den nya impact factorn för vår vetenskapliga tidskrift Food & Nutrition Research hamnade på 3.647 (år 2018 2.086). Impact factor mäts i antalet gånger en artikel blivit citerad.

Mer information >>

 

SNF Swedish Nutrition Foundation
Org.nr 817600-7063