SNF:s nya styrelse 2020
SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:
Mer information >>
24 april 2012, kl 13.00 – 16.00
Ideon Science Park, Alfa-huset, Scheelevägen 15, Lund
Lokal: Agora Forum,
Bakgrund, målgrupp och anmälan >>
Moderator: Annika Åhnberg, ordförande SNF
13.00 – 13.05 Inledning
13.05 – 13.45 Mat och hälsa i media – hur ser det ut?
Charlotte Nygren, docent, Institutionen för kostvetenskap, Umeå universitet
13.50 – 14.10 Hur ser medierna på mat- och hälsofrågor?
Pia Rehnquist, nyhetschef, Sydsvenskan, Malmö
14.10– 14.30 KAFFE
14.30 – 15.15 Tre röster om mediarapporteringen om mat och hälsa
Anette Jansson, chef för rådgivningsenheten, Livsmedelsverket, Uppsala
Peter Wannding, kommunikationsansvarig, Livsmedelsföretagen (Li), Stockholm
Emily Sonestedt, med dr, Institutionen för kliniska vetenskaper, Lunds universitet, Malmö
15.20 – 16.00 Paneldiskussion: Mat och hälsa i media – hur vill vi ha det och hur kommer vi dit?
Medverkande: ovanstående talare
Det vetenskapliga redaktionsrådet har en rådgivande funktion och stödjer nutritionsfaktas redaktörer.
Medverkande:
Katarina Bälter, Mälardalens högskola, Västerås
Ulrika Ericsson, Lunds universitet
Ingrid Larsson, Sahlgrenska universitetssjukhuset/Göteborgs universitet
Elisabet Rytter, Livsmedelsföretagen
Referensgruppen bidrar till att så många delar som möjligt inom nutritionsområdet representeras genom att ge förslag på aktuella ämnen. Det kan till exempel vara nya studier/rapporter som publicerats som vi kan uppmärksamma. Det kan även vara ämnen som referensgruppen får mycket frågor om och som Nutritionsfakta kan sammanfatta forskningsläget för.
Agneta Andersson, Uppsala universitet
Helena Björck, Axfood
Magnus Därth, Kött och Charkföretagen
Lars Ellegård, Göteborgs universitet
Ingemar Grön, Nordic Sugar
Charlotte Görman, Caldic Nordic
Frida Keane, Coca-Cola
Mona Lauermann Orheden, Svensk Dagligvaruhandel
Peter Lingström, Göteborgs universitet
Lovisa Martin Marais, Lantmännen
Ali Moazzami, Sveriges lantbruksuniversitet, Uppsala
Karin Nileskog, Viktväktarna
Margareta Nyman, Lunds tekniska högskola, Lunds universitet
Rebecka Pearsson, Orkla Foods
Ana Rascon, Aventure
Ann-Sofie Sandberg, Chalmers tekniska högskola, Göteborg
Elin Vekka Johansson Boll, Arla Foods
Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet, Kalmar
Åsa Öström, Örebro universitet, Grythyttan
Mer information >>
SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:
Mer information >>
Örebro universitet Enterprise AB (tidigare Uppdrag AB) har nu rekryterat en chefredaktör till nutritionsfakta.se.
Mer information >>
Den nya impact factorn för vår vetenskapliga tidskrift Food & Nutrition Research hamnade på 3.647 (år 2018 2.086). Impact factor mäts i antalet gånger en artikel blivit citerad.
Mer information >>