SNF:s nya styrelse 2020
SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:
Mer information >>
Juridiska personer kan vara medlemmar i SNF.
SNF tillhandahåller vetenskapligt baserat kunskapsunderlag inom området mat-hälsa.
SNF erbjuder tillfällen till dialog och kunskapsutbyte med aktörer inom olika samhällsområden; forskning, myndigheter, intresseorganisationer och näringsliv.
Genom medlemskapet bidrar företaget till SNF:s hela verksamhet, se ovan. Medlemskap i SNF är därmed ett sätt för företagen att ta sitt samhällsansvar (CSR).
I medlemskapet ingår möjlighet att vända sig till SNF:s kansli för diskussion avseende nutritionella och vetenskapliga frågor.
Representanter från medlemsföretagen erhåller reducerad deltagaravgift på konferenser och andra aktiviteter som SNF arrangerar.
Följande företag och organisationer stödjer SNF:s verksamhet:
Arla Foods AB
Aventure AB
Bergendahls Food
Caldic Ingedients Sweden AB
Coca-Cola AB
Coop Sverige AB
Dagab Inköp & Logistik AB
Di Luca & Di Luca AB
Fazer Bageri AB
Kött & Charkföretagen
Lantmännen ek för
Livsmedelsföretagen
Nordic Sugar A/S
Oatly AB
Orkla Foods Sverige AB
Semper AB
Svensk Dagligvaruhandel
Sveriges Bryggerier AB
Swedish Oat Fiber AB
Viktväktarna AB
Huvudmännen har årligen ett ordinarie möte i april. Nästa ordinarie huvudmannamöte äger rum den 22 april 2021.
Det vetenskapliga redaktionsrådet har en rådgivande funktion och stödjer nutritionsfaktas redaktörer.
Medverkande:
Katarina Bälter, Mälardalens högskola, Västerås
Ulrika Ericsson, Lunds universitet
Ingrid Larsson, Sahlgrenska universitetssjukhuset/Göteborgs universitet
Elisabet Rytter, Livsmedelsföretagen
Referensgruppen bidrar till att så många delar som möjligt inom nutritionsområdet representeras genom att ge förslag på aktuella ämnen. Det kan till exempel vara nya studier/rapporter som publicerats som vi kan uppmärksamma. Det kan även vara ämnen som referensgruppen får mycket frågor om och som Nutritionsfakta kan sammanfatta forskningsläget för.
Agneta Andersson, Uppsala universitet
Helena Björck, Axfood
Magnus Därth, Kött och Charkföretagen
Lars Ellegård, Göteborgs universitet
Ingemar Grön, Nordic Sugar
Charlotte Görman, Caldic Nordic
Frida Keane, Coca-Cola
Mona Lauermann Orheden, Svensk Dagligvaruhandel
Peter Lingström, Göteborgs universitet
Lovisa Martin Marais, Lantmännen
Ali Moazzami, Sveriges lantbruksuniversitet, Uppsala
Karin Nileskog, Viktväktarna
Margareta Nyman, Lunds tekniska högskola, Lunds universitet
Rebecka Pearsson, Orkla Foods
Ana Rascon, Aventure
Ann-Sofie Sandberg, Chalmers tekniska högskola, Göteborg
Elin Vekka Johansson Boll, Arla Foods
Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet, Kalmar
Åsa Öström, Örebro universitet, Grythyttan
Mer information >>
SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:
Mer information >>
Örebro universitet Enterprise AB (tidigare Uppdrag AB) har nu rekryterat en chefredaktör till nutritionsfakta.se.
Mer information >>
Den nya impact factorn för vår vetenskapliga tidskrift Food & Nutrition Research hamnade på 3.647 (år 2018 2.086). Impact factor mäts i antalet gånger en artikel blivit citerad.
Mer information >>