Medlemmar
Juridiska personer kan vara medlemmar i SNF.
SNF tillhandahåller vetenskapligt baserat kunskapsunderlag inom området mat-hälsa.
SNF erbjuder tillfällen till dialog och kunskapsutbyte med aktörer inom olika samhällsområden; forskning, myndigheter, intresseorganisationer och näringsliv.
Genom medlemskapet bidrar företaget till SNF:s hela verksamhet, se ovan. Medlemskap i SNF är därmed ett sätt för företagen att ta sitt samhällsansvar (CSR).
I medlemskapet ingår möjlighet att vända sig till SNF:s kansli för diskussion avseende nutritionella och vetenskapliga frågor.
Representanter från medlemsföretagen erhåller reducerad deltagaravgift på konferenser och andra aktiviteter som SNF arrangerar.
Följande företag och organisationer stödjer SNF:s verksamhet:
Arla Foods AB
Aventure AB
Bergendahls Food
Caldic Ingedients Sweden AB
Coca-Cola AB
Dagab Inköp & Logistik AB
Di Luca & Di Luca AB
Fazer Bageri AB
Kött & Charkföretagen
Lantmännen ek för
Livsmedelsföretagen
Nordic Sugar A/S
Oatly AB
Orkla Foods Sverige AB
Semper AB
Svensk Dagligvaruhandel
Sveriges Bryggerier AB
Swedish Oat Fiber AB
Viktväktarna AB
Huvudmännen har årligen ett ordinarie möte i april. Nästa ordinarie huvudmannamöte äger rum någon gång under våren 2022 – återkommer med datum längre fram.
Nyheter/Aktuellt
Örebro universitet Enterprise (ÖUE) driver och förvaltar nutritionsfakta.se (nuf) och Food & Nutrition Research (FNR) åt SNF t.o.m. 31 juli 2022.
Därefter överlåter SNF, från och med den 1 augusti 2022, nuf och FNR till ÖUE.
Mer information >>
Sunday 15 November 2020
Det vetenskapliga redaktionsrådet har en rådgivande funktion och stödjer nutritionsfaktas redaktörer. Referensgruppen bidrar till att så många delar som möjligt inom nutritionsområdet representeras genom att ge förslag på aktuella ämnen. Det kan till exempel vara nya studier/rapporter som publicerats som vi kan uppmärksamma. Det kan även vara ämnen som referensgruppen får mycket frågor om och […]
Mer information >>
Friday 21 August 2020
SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:
Mer information >>
Friday 21 August 2020
Örebro universitet Enterprise AB (tidigare Uppdrag AB) har nu rekryterat en chefredaktör till nutritionsfakta.se.
Mer information >>
Thursday 20 August 2020
Den nya impact factorn för vår vetenskapliga tidskrift Food & Nutrition Research hamnade på 3.647 (år 2018 2.086). Impact factor mäts i antalet gånger en artikel blivit citerad.
Mer information >>