Medlemmar

Juridiska personer kan vara medlemmar i SNF.

SNF tillhandahåller vetenskapligt baserat kunskapsunderlag inom området mat-hälsa.

SNF erbjuder tillfällen till dialog och kunskapsutbyte med aktörer inom olika samhällsområden; forskning, myndigheter, intresseorganisationer och näringsliv.

Genom medlemskapet bidrar företaget till SNF:s hela verksamhet, se ovan. Medlemskap i SNF är därmed ett sätt för företagen att ta sitt samhällsansvar (CSR).

I medlemskapet ingår möjlighet att vända sig till SNF:s kansli för diskussion avseende nutritionella och vetenskapliga frågor.

Representanter från medlemsföretagen erhåller reducerad deltagaravgift på konferenser och andra aktiviteter som SNF arrangerar.

Följande företag och organisationer stödjer SNF:s verksamhet:

Arla Foods AB
Aventure AB
Bergendahls Food
Caldic Ingedients Sweden AB
Coca-Cola AB
Coop Sverige AB
Dagab Inköp & Logistik AB
Di Luca & Di Luca AB
Fazer Bageri AB
Kött & Charkföretagen
Lantmännen ek för
Livsmedelsföretagen
Nordic Sugar A/S
Oatly AB
Orkla Foods Sverige AB
Semper AB
Svensk Dagligvaruhandel
Sveriges Bryggerier AB
Swedish Oat Fiber AB
Viktväktarna AB

Huvudmännen har årligen ett ordinarie möte i april. Nästa ordinarie huvudmannamöte äger rum den 22 april 2021.

Nyheter/Aktuellt

Nu finns ett redaktionsråd och en referensgrupp tillsatta för nutritionsfakta.se

Det vetenskapliga redaktionsrådet har en rådgivande funktion och stödjer nutritionsfaktas redaktörer.

Medverkande:

Katarina Bälter, Mälardalens högskola, Västerås

Ulrika Ericsson, Lunds universitet

Ingrid Larsson, Sahlgrenska universitetssjukhuset/Göteborgs universitet

Elisabet Rytter, Livsmedelsföretagen

 

Referensgruppen bidrar till att så många delar som möjligt inom nutritionsområdet representeras genom att ge förslag på aktuella ämnen. Det kan till exempel vara nya studier/rapporter som publicerats som vi kan uppmärksamma. Det kan även vara ämnen som referensgruppen får mycket frågor om och som Nutritionsfakta kan sammanfatta forskningsläget för.

Agneta Andersson, Uppsala universitet

Helena Björck, Axfood

Magnus Därth, Kött och Charkföretagen

Lars Ellegård, Göteborgs universitet

Ingemar Grön, Nordic Sugar

Charlotte Görman, Caldic Nordic

Frida Keane, Coca-Cola

Mona Lauermann Orheden, Svensk Dagligvaruhandel

Peter Lingström, Göteborgs universitet

Lovisa Martin Marais, Lantmännen

Ali Moazzami, Sveriges lantbruksuniversitet, Uppsala

Karin Nileskog, Viktväktarna

Margareta Nyman, Lunds tekniska högskola, Lunds universitet

Rebecka Pearsson, Orkla Foods

Ana Rascon, Aventure

Ann-Sofie Sandberg, Chalmers tekniska högskola, Göteborg

Elin Vekka Johansson Boll, Arla Foods

Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet, Kalmar

Åsa Öström, Örebro universitet, Grythyttan

 

Mer information >>

 

Friday 21 August 2020

SNF:s nya styrelse 2020

SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:    

Mer information >>

 

Friday 21 August 2020

Ny chefredaktör för nutritionsfakta.se

Örebro universitet Enterprise AB (tidigare Uppdrag AB) har nu rekryterat en chefredaktör till nutritionsfakta.se.

Mer information >>

 

Thursday 20 August 2020

Ny och högre impact factor för FNR!

Den nya impact factorn för vår vetenskapliga tidskrift Food & Nutrition Research hamnade på 3.647 (år 2018 2.086). Impact factor mäts i antalet gånger en artikel blivit citerad.

Mer information >>

 

SNF Swedish Nutrition Foundation
Org.nr 817600-7063