SNF:s nya styrelse 2020
SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:
Mer information >>
Jubileumssymposium 12 oktober, Lund
– hjälp oss minnas!
Framgångssagor där resultat från det vidsträckta forskningområdet nutritionsforskning varit av stor betydelse för utvecklingen de senaste femtio åren kan bidra till diskussionen om framtiden. Du som har förslag på forskningsresultat, händelser, produkter eller processer relaterade till svensk nutritionsforskning, som har varit viktiga för folkhälsan och samhället under de gångna femtio åren är välkommen att framföra dina förslag till SNF. Läs mer >>
– var med och nominera!
Nutritionsforskning lägger grunden för en god folkhälsa. Det är därför viktigt att stimulera och uppmuntra forskare som har bidragit eller kan förväntas bidra till viktiga framsteg inom detta område. När SNF Swedish Nutrition Foundation i år firar 50 år vill vi därför dela ut ett jubileumspris till någon yngre forskare, med sådan potential. Läs mer >>
När vi under vårt jubileumsår sätter nutritionsfrågor i fokus vill vi också passa på att synliggöra hur de politiska partierna i Sveriges riksdag ser på frågor relaterade till mat och hälsa, och på nutritionsforskningen i synnerhet. Vi har därför ställt ett antal frågor till partierna. Svaren kommer att sammanställas och publiceras i Nordisk Nutrition (nr 4, 2011). Läs mer >>
Det vetenskapliga redaktionsrådet har en rådgivande funktion och stödjer nutritionsfaktas redaktörer.
Medverkande:
Katarina Bälter, Mälardalens högskola, Västerås
Ulrika Ericsson, Lunds universitet
Ingrid Larsson, Sahlgrenska universitetssjukhuset/Göteborgs universitet
Elisabet Rytter, Livsmedelsföretagen
Referensgruppen bidrar till att så många delar som möjligt inom nutritionsområdet representeras genom att ge förslag på aktuella ämnen. Det kan till exempel vara nya studier/rapporter som publicerats som vi kan uppmärksamma. Det kan även vara ämnen som referensgruppen får mycket frågor om och som Nutritionsfakta kan sammanfatta forskningsläget för.
Agneta Andersson, Uppsala universitet
Helena Björck, Axfood
Magnus Därth, Kött och Charkföretagen
Lars Ellegård, Göteborgs universitet
Ingemar Grön, Nordic Sugar
Charlotte Görman, Caldic Nordic
Frida Keane, Coca-Cola
Mona Lauermann Orheden, Svensk Dagligvaruhandel
Peter Lingström, Göteborgs universitet
Lovisa Martin Marais, Lantmännen
Ali Moazzami, Sveriges lantbruksuniversitet, Uppsala
Karin Nileskog, Viktväktarna
Margareta Nyman, Lunds tekniska högskola, Lunds universitet
Rebecka Pearsson, Orkla Foods
Ana Rascon, Aventure
Ann-Sofie Sandberg, Chalmers tekniska högskola, Göteborg
Elin Vekka Johansson Boll, Arla Foods
Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet, Kalmar
Åsa Öström, Örebro universitet, Grythyttan
Mer information >>
SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:
Mer information >>
Örebro universitet Enterprise AB (tidigare Uppdrag AB) har nu rekryterat en chefredaktör till nutritionsfakta.se.
Mer information >>
Den nya impact factorn för vår vetenskapliga tidskrift Food & Nutrition Research hamnade på 3.647 (år 2018 2.086). Impact factor mäts i antalet gånger en artikel blivit citerad.
Mer information >>