SNF:s nya styrelse 2020
SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:
Mer information >>
12 oktober 2011
Edison Park Konferens, Emdalavägen 16, Lund
9.00 – 9.30 REGISTRERING – KAFFE (montrar)
9.30 – 9.45 Välkommen och inledning
Annika Åhnberg, styrelseordförande, SNF
Susanne Bryngelsson, vd, SNF
Ingvar Bosaeus, vetenskaplig företrädare, SNF
9.50 – 10.35 Forskning om mat och hälsa – behövs det?
Jari Latvanen, vd, Findus Norden, Bjuv
Jan Movitz, stf gd, Livsmedelsverket, Uppsala
Louise Ungerth, chef för Konsument & Miljö, Konsumentföreningen Stockholm
10.40 – 11.00 Samverkan mellan akademi och livsmedelsbranschen – behövs det?
Ib Knudsen, fd institutchef, Fødevarestyrelsen och fd president, ILSI Europe Scientific Advisory Committee, Værløse, Danmark
11.00 – 11.15 PAUS / KAFFE
11.15 – 11.45 Vad har vi lärt av forskning om mat och hälsa? Viktiga milstolpar.
Åke Bruce, professor emeritus, fd Livsmedelsverket, Uppsala
11.50 – 13.00 Viktiga frågor för framtidens forskning om mat och hälsa
Hur samspelar maten och generna?
Marju Orho-Melander, professor, Diabetes och Kardiovaskulär sjukdom, Genetisk epidemiologi, Lunds universitet
Hur påverkar barnets mat den vuxnes hälsa?
Magnus Domellöf, docent, Institutionen för klinisk vetenskap, Pediatrik, Umeå universitet
Hur ser god mat ut för äldre?
Elisabet Rothenberg, Dietist, Med dr, Sektionen för klinisk nutrition, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Göteborg
13.00 – 14.00 LUNCH (montrar)
14.00 – 14.40 Svensk nutritionsforskning i ett internationellt perspektiv – styrkor och utmaningar.
Per Åman, professor, Institutionen för Livsmedelsvetenskap, SLU, Uppsala
Robert Brummer, professor, Fakultet Medicin och Hälsa, Hälsoakademin, Örebro universitet
14.45 – 15.15 Vilken nytta och vilka behov har livsmedelsbranschen av forskning om mat och hälsa?
Ingmar Börjesson, forskningschef, Lantmännen R&D, Stockholm
Christina Karlsson, Health Manager, ICA Sverige AB, Solna
15.20 – 15.30 Prisutdelning – pris till yngre nutritionsforskare
15.30 – 16.00 PAUS /KAFFE (montrar)
16.00 – 16.15 Hur tänker viktiga samhällsaktörer om mat och hälsa? – presentation av intressentundersökning genomförd av Gullers.
Latifa Lindberg, Nordic Nutrition Manager, Unilever Sverige AB, Solna
16.20 – 16.35 Riksdagspartiernas syn på området mat och hälsa – presentation av enkät från SNF
Susanne Bryngelsson och Nina Jansson, SNF
16.40 – 17.40 Paneldiskussion: Nästa femtio år – nutritionsforskningens framtid.
Moderator: Annika Åhnberg
Panel
Pia Lindeskog, chef för avd för levnadsvanor och livsmiljö, Folkhälsoinstitutet, Stockholm,
Erland Hjelmquist, huvudsekreterare, FAS, Stockholm,
Anna Ledin, huvudsekreterare, Formas, Stockholm,
Agneta Dreber, vd, Livsmedelsföretagen (Li), Stockholm,
Robert Brummer,
Ib Knudsen
17.40 – 19.00 MINGELBUFFÉ (montrar)
Det vetenskapliga redaktionsrådet har en rådgivande funktion och stödjer nutritionsfaktas redaktörer.
Medverkande:
Katarina Bälter, Mälardalens högskola, Västerås
Ulrika Ericsson, Lunds universitet
Ingrid Larsson, Sahlgrenska universitetssjukhuset/Göteborgs universitet
Elisabet Rytter, Livsmedelsföretagen
Referensgruppen bidrar till att så många delar som möjligt inom nutritionsområdet representeras genom att ge förslag på aktuella ämnen. Det kan till exempel vara nya studier/rapporter som publicerats som vi kan uppmärksamma. Det kan även vara ämnen som referensgruppen får mycket frågor om och som Nutritionsfakta kan sammanfatta forskningsläget för.
Agneta Andersson, Uppsala universitet
Helena Björck, Axfood
Magnus Därth, Kött och Charkföretagen
Lars Ellegård, Göteborgs universitet
Ingemar Grön, Nordic Sugar
Charlotte Görman, Caldic Nordic
Frida Keane, Coca-Cola
Mona Lauermann Orheden, Svensk Dagligvaruhandel
Peter Lingström, Göteborgs universitet
Lovisa Martin Marais, Lantmännen
Ali Moazzami, Sveriges lantbruksuniversitet, Uppsala
Karin Nileskog, Viktväktarna
Margareta Nyman, Lunds tekniska högskola, Lunds universitet
Rebecka Pearsson, Orkla Foods
Ana Rascon, Aventure
Ann-Sofie Sandberg, Chalmers tekniska högskola, Göteborg
Elin Vekka Johansson Boll, Arla Foods
Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet, Kalmar
Åsa Öström, Örebro universitet, Grythyttan
Mer information >>
SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:
Mer information >>
Örebro universitet Enterprise AB (tidigare Uppdrag AB) har nu rekryterat en chefredaktör till nutritionsfakta.se.
Mer information >>
Den nya impact factorn för vår vetenskapliga tidskrift Food & Nutrition Research hamnade på 3.647 (år 2018 2.086). Impact factor mäts i antalet gånger en artikel blivit citerad.
Mer information >>