Supplement 1969 – 2000

Scandinavian Journal of Nutrition

37 The 7th Nordic Nutrition Congress, Mariehamn, Åland 18-21 June 2000. 2000;44(4)

36 Nutrition and Viruses. From Molecular Biology to Public Health.2000;44(2)
(Nutr Rev 2000;58(2), S1-S81). Marabou 18

35 Addition of Nutrients to Foods Kellogg´s Satellite Symposium, Lillehammer, Norway, 16 June 1999.1999;43(4)

34 The 8th European Nutrition Conference, Lillehammer 17-19 June, 1999.1999;43(2)

33 Diet and Genetic Interactions (Nutr Rev 1998;56(2), S1-S78). Marabou 17.1998;42(1)

32 Typiske vægte for madvarer, Forskningsinstitut for Human Ernæring Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, København.1996;40(4)

31 The First European Workshop on The Swedish Food Administration. Human Migration and Nutrition.1996;40(2)

30 Early Nutrition and Lifelong Health. Marabou 16.1996;40(1)

29 10-Year Anniversary in Nutrition Research Finland. Abstracts from Adv. Nutr. Res March 17-18, 1994.1994;38

28 Nutrition Security in Norway? A Situation Analysis. Arne Oshaug.1994;38

27 Vitamin A: From Molecular Biology to Public Health. Marabou 15.1993;37(1)

26 The Nutritional Role of Fat. Marabou 14.1991;35

25 Factors influencing food intake in man. Marabou 13.1989;33

24 Nutrition and Aging. Marabou 12.1987;31

23 The Nutritional Re-emergence of Starchy Foods. Marabou 11.1985;29

22 Maillardreaktioner i livsmedel STU. 1984;28

21 Food Sensitivity. Marabou 10. 983;271

20 Kostfiber STU. 1983;27

19 Nutrition and the Food Industry. Marabou 9. 1981;25

18 Nutrition in Adolescence. Marabou 8. 1980;24

17 Prevention of Major Dental Disorders. Marabou 7.1979;23

16 Food and Cancer. Marabou 6. 1978;22

15 Why Obesity?. Marabou 5. 1977;21

14 Food and Fibre. Marabou 4. 1976;20

13 Nutrition and the Public. Marabou 3. 1975;19

12 Barn i det moderna samhället-pediatriska, psykiatriska och socialmedicinska synpunkter. Semper. 1975;19

11 Nutritional Improvement of FoodsMarabou 2. 1974;18

10 Psykomotorisk utvecklingsdiagnostik och funktionsträning under första levnadsåren. Semper 1974;18

9 The role of sugar in modern nutrition. Marabou 1. 1973;17

8 Nutritionssymposium Semper. 1973;17

7 Nutritionssymposium Semper. 1972;16

6 Gunnar Blix; Stiftelsen Svensk Näringsforskning. 1971;15

5 Nutritionssymposium Semper. 1971;15

4 Veiledning til vurdering og planlegging av kosthold. N. Eeg Larsen, B Isaksson, R Nicolaysen, A Wretlind.1971;15

3 Pesticider i livsmedel Felix. 1971;15

2 Festskrift SNF. 1969;13

1 Information i kostfrågor SNF. 1969;13

Nyheter/Aktuellt

Nu finns ett redaktionsråd och en referensgrupp tillsatta för nutritionsfakta.se

Det vetenskapliga redaktionsrådet har en rådgivande funktion och stödjer nutritionsfaktas redaktörer.

Medverkande:

Katarina Bälter, Mälardalens högskola, Västerås

Ulrika Ericsson, Lunds universitet

Ingrid Larsson, Sahlgrenska universitetssjukhuset/Göteborgs universitet

Elisabet Rytter, Livsmedelsföretagen

 

Referensgruppen bidrar till att så många delar som möjligt inom nutritionsområdet representeras genom att ge förslag på aktuella ämnen. Det kan till exempel vara nya studier/rapporter som publicerats som vi kan uppmärksamma. Det kan även vara ämnen som referensgruppen får mycket frågor om och som Nutritionsfakta kan sammanfatta forskningsläget för.

Agneta Andersson, Uppsala universitet

Helena Björck, Axfood

Magnus Därth, Kött och Charkföretagen

Lars Ellegård, Göteborgs universitet

Ingemar Grön, Nordic Sugar

Charlotte Görman, Caldic Nordic

Frida Keane, Coca-Cola

Mona Lauermann Orheden, Svensk Dagligvaruhandel

Peter Lingström, Göteborgs universitet

Lovisa Martin Marais, Lantmännen

Ali Moazzami, Sveriges lantbruksuniversitet, Uppsala

Karin Nileskog, Viktväktarna

Margareta Nyman, Lunds tekniska högskola, Lunds universitet

Rebecka Pearsson, Orkla Foods

Ana Rascon, Aventure

Ann-Sofie Sandberg, Chalmers tekniska högskola, Göteborg

Elin Vekka Johansson Boll, Arla Foods

Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet, Kalmar

Åsa Öström, Örebro universitet, Grythyttan

 

Mer information >>

 

Friday 21 August 2020

SNF:s nya styrelse 2020

SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:    

Mer information >>

 

Friday 21 August 2020

Ny chefredaktör för nutritionsfakta.se

Örebro universitet Enterprise AB (tidigare Uppdrag AB) har nu rekryterat en chefredaktör till nutritionsfakta.se.

Mer information >>

 

Thursday 20 August 2020

Ny och högre impact factor för FNR!

Den nya impact factorn för vår vetenskapliga tidskrift Food & Nutrition Research hamnade på 3.647 (år 2018 2.086). Impact factor mäts i antalet gånger en artikel blivit citerad.

Mer information >>

 

SNF Swedish Nutrition Foundation
Org.nr 817600-7063