Följande personer har tilldelats forskningsanslag 2017

Sanna Nybacka , Avd f invärtesmedicin och klinisk nutrition, Sahlgrenska Akademin, Göteborgs universitet: Att individanpassa behandling vid IBS och metabolomik: Meta-IBS 

Huaxing Wu, Inst f molekylära vetenskaper, Sveriges lantbruksuniversitet: Longterm wholegrain weat and rye intake, reflected by alkylresorcinols in adipose tissue, and breast cancer risk: a nested case-cohort study 

Ulrica Johansson, Inst f klinisk vetenskap, pediatrik, Umeå universitet: Optimerad tilläggskoststudie OTIS 

Cornelia Späth, Inst f klinisk vetenskap, pediatrik, Umeå universitet: The impact of nutrition on growth, biomarkers and health outcomes in preterm infant 

Linnea Bärebring, Avd f invärtesmedicin och klinisk nutrition, Sahlgrenska Akademin, Göteborgs universitet: Longitudinal vitamin D status during pregnancy in a Swedish cohort: The GraviD study 

Josefin Edwall Löfvenborg, Inst f miljömedicin, Karolinska Institutet: Influence of dietary factors on the development of latent autoimmune diabetes in adults (LADA) 

 

Nyheter/Aktuellt

SNF:s nya styrelse 2020

SNF har sedan huvudmannamötet i april ny styrelse med följande ledamöter:

 

 

Mer information >>

 

Friday 21 August 2020

Ny chefredaktör för nutritionsfakta.se

Örebro universitet Enterprise AB (tidigare Uppdrag AB) har nu rekryterat en chefredaktör till nutritionsfakta.se.

Mer information >>

 

Thursday 20 August 2020

Ny och högre impact factor för FNR!

Den nya impact factorn för vår vetenskapliga tidskrift Food & Nutrition Research hamnade på 3.647 (år 2018 2.086). Impact factor mäts i antalet gånger en artikel blivit citerad.

Mer information >>

 

SNF Swedish Nutrition Foundation
Org.nr 817600-7063